OptiZand®: Omdat secundair grondstofgebruik een primaire zaak wordt

OptiZand®is de toekomst. Secondair zand met de traditionele en optimale eigenschappen van primair zand voor verwerking in diverse betontoepassingen. Maar, gewoon is het niet. OptiZand® is een samengestelde bouwstof van primaire en secundaire zand. Duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Zand dat op een traditionele manier te verwerken is in de betonindustrie. Oerdegelijk en in een gradatie van 0-4 mm.

Secundair zand, afkomstig uit een hoogwaardig thermisch reinigingsproces, wordt opgewaardeerd met primair zand. Dat maakt van OptiZand® een hoogwaardig en duurzaam product. Het is gecertificeerd conform via de NEN-EN 12620 en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Bovendien heeft het gebruik van OptiZand® een aanzienlijk positief effect op de Milieu Kosten Indicator van het eindproduct.

Optizand®: Een optimale basis

OptiZand® is de optimale basis voor voor het gebruik in betonproducten als zandvervanger. Duurzaam, van hoogwaardige kwaliteit en niet duurder dan traditioneel zand.

Optizand®: Een proces van recyclen en opwaarderen

Secundair en primair zand vormen samen een hoogwaardig recyclingproduct. Dit proces van recyclen en opwaarderen verloopt in meerdere stappen. Benieuwd hoe dat in zijn werking gaat? Bekijk de 7 stappen

Recyclingproduct met degelijke kwaliteit

Het gebruik van primaire grondstoffen is niet onuitputtelijk. Onze R&D afdeling is voortdurend op zoek naar duurzame manieren om gebruik te maken van secundaire grondstoffen en bij te dragen aan een circulaire economie.

OptiZand® is een van de resultaten van deze inspanningen. Een degelijk product dat uitstekend te verwerken is in traditionele betontoepassingen.

Meer weten?

De toepassingen van OptiZand® zijn divers. Neem contact op met Tjepke Klis via 06 – 29 79 94 66 of stuur een mail naar tjepke@vandebeeten.nl

Missie Van de Beeten.

Bij Van de Beeten willen we voorop blijven lopen in de markt. Innovatie en de circulaire MVO-gedachte spelen hierbij een grote rol. We willen op deze vlakken dan ook stappen blijven zetten, samen met partners als Heros.

Met de secundaire grondstoffen van Heros start onze gezamenlijke reis naar het duurzaam vervangen van primaire grondstoffen. Zo dragen we tegelijk bij aan het oplossen van een belangrijk maatschappelijk vraagstuk.