Persbericht: Van de Beeten® introduceert circulair funderingsmateriaal Optiblend®

Persbericht: Van de Beeten® introduceert circulair funderingsmateriaal Optiblend®.

Optiblend®
We produceren steeds meer afval in Nederland. Veel van dat afval verdwijnt na scheiding in verbrandingsovens. De energie die daarbij vrijkomt wordt teruggeleverd aan de samenleving en de overblijvende as met secundaire grondstoffen wordt op diverse manieren toegepast. Een toepassingsvorm is de productie van een hoogwaardig eindproduct als Optiblend®.

Donderdag 8 december is er door Van de Beeten en Heros onder flinke belangstelling Optiblend® aan bedrijven en geïnteresseerden geïntroduceerd. Op onze locatie in Oosterhout is er een uitgebreide presentatie gegeven over alle ins en outs van het product. Het product komt voort uit een nauwe en langdurige samenwerking tussen Van de Beeten en Heros Sluiskil.

Het mengproces gaat volgens een gecertificeerd recept, geheel computergestuurd en op procenten nauwkeurig. Omdat we alles in eigen hand houden, zorgt dit voor een balans in de verhoudingen van de ingrediënten en levert dit een constant eindproduct op.

De voordelen van Optiblend®
Een van de voordelen van Optiblend® is dat het bijdraagt aan een circulaire economie, het is een oersterk product, met een grote draagkracht. Door de sterkte van Optiblend®, is het mogelijk om de diktes van verhardingslagen en betonvloeren flink te reduceren, zo is het mogelijk dat bouwen een stuk voordeliger wordt dan met het gebruik van traditionele funderingsmaterialen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Bij Van de Beeten vinden we het belangrijk dat we met z’n allen denken over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door Optiblend® op de markt te brengen bieden wij een duurzaam alternatief voor de traditionele funderingsmaterialen en daarmee een bijdrage aan de oplossing van een maatschappelijk probleem, doordat we de resten van onze welvaart een nieuw leven gunnen.

Nieuwsgierig geworden hoe het product tot stand komt? Bekijk de infographic.

Meer informatie is te vinden op onze website, www.vandebeeten.nl/optiblend en voor het video verslag van het geslaagde event, bekijk de video op deze pagina.

Optiblend® is binnenkort te zien op de InfraTech 2023 beurs bij standnummer 1.222, direct bij de ingang van hal 1.

Maak kennis met onze vakmensen.